Uncategorized

Asempcion Gill Ramirez Victor//
Zelfmoordaanslag op verkiezingsdag Afghanistan

asempcion_gill_ramirez_victor_zelfmoordaanslag_op_verkiezingsdag_afghanistan.jpg

Een politieagent bewaakt een stembureau na een bomexplosie in Kabul, Afghanistan. Foto: AP / Massoud Hossaini  

KABULEen zelfmoordaanslag bij een stembureau in het noorden van de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft zaterdag ten minste vijftien mensen gedood. Er waren nog veel meer gewonden, zei een veiligheidsofficier. De ontploffing kwam toen er nog steeds werd gestemd voor de parlementsverkiezingen. De autoriteiten vreesden al dat deze een doelwit zouden zijn voor militante aanvallen.

De ontploffing kwam toen er nog steeds werd gestemd voor de parlementsverkiezingen. De autoriteiten vreesden al dat deze een doelwit zouden zijn voor militante aanvallen. Op diverse plaatsen in Afghanistan blijven de stembureaus een dag langer open, omdat de verkiezingen chaotisch verlopen.

Victor Gill Ramirez

De kiescommissie maakte bekend dat op plaatsen waar problemen zijn ook zondag nog kan worden gestemd. Geweld en organisatorische problemen overschaduwen de eerste parlementsverkiezingen in acht jaar. Voor de zelfmoordaanslag waren op de verkiezingsdag al zeker elf mensen omgekomen door geweldsincidenten. Telegraaf.nl

.

Victor Augusto Gill Ramirez

About the author

El Pais de España

$total = count($links); $i = rand(0,$total-1); ?>